Pure Prana *de betekenis*

Wat betekend nu eigenlijk Pure Prana? Waar staat het voor? Wat betekend het logo? Wie mij al een beetje kent weet dat hier ook een betekenis aan gekoppeld is. Benieuwd dewelke? Ik leg het met veel plezier aan je uit.

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid. Een lotusbloem kan heel lang bloeien dus staat zo ook symbool voor ons Leven.  Ondanks dat de lotusbloem in moerasachtige wateren groeit blijven er nooit water of modder aan haar blaadjes hangen, dit noemen ze het  ‘lotuseffect’. Ze leeft in het licht maar met haar wortels in het duister. Dit staat symbool voor menselijke transformatie waarbij het duister symbool staat voor het verleden. Dat de wortels in het duister staan betekend dat ons verleden er altijd zal zijn maar het contrast met de puurheid van de bloem die boven het water is geeft aan dat wij ondanks of  juist door ons verleden ons kunnen transformeren en ons zo kunnen verbinden met het universum.  Er is altijd mogelijkheid op een nieuw begin, nieuwe kansen. Zodra de lotusbloem boven water komt verenigd ze zich ook met de vier elementen. Waar ze al verbonden was met de aarde en het water, zo staat ze na het openbloeien ook in verbinding met lucht en het vuur (de zon). Zo ontstaat er een ultieme verbinding, eenheid en balans met de natuur.

Het aantal lotusbladeren kan je op verschillende manieren interpreteren:

4 bladeren staan voor zoals hierboven de 4 elementen Aarde – Water – Lucht – Vuur maar ook voor onze 4 lichamen Fysieke – Emotionele – Mentale – Spirituele

Ons spirituele lichaam wordt heel vaak vergeten in onze drukke levens. Ik heb het dan vaak over de noodzaak van “Daily Feeding our Soul” waarmee ik bedoel doe ook dingen die je hart en ziel voeden. Onze diepste honger is een honger naar een betekenisvol en gelukkig leven. Onze Ziel dient ook gevoed te worden, dit betekend bewust hier tijd voor vrijmaken door bv meditatie.

7 bladeren staan voor onze 7 chakra’s, de energie centra in ons lichaam.

7 bladeren staan ook voor de 7 pijlers van een gezonde levensstijl : stressreductie – beweging – voeding – slaap – mindset – relaties – omgeving

Het figuurtje in het midden staat symbool voor onszelf. Wij staan in het midden omdat we allemaal de allerbelangrijkste persoon in ons leven horen te zijn. Indien we niet goed voor onszelf zijn kunnen we niet goed voor een andere persoon, of wezen zijn. Het staat ook voor het non-duale, meegaan met de flow. We nemen deel aan het leven en de natuur en gaan mee met de stroom en niet tegen de aard der dingen in.  De armen geven de kronkeling weer die symbool staat voor ons levenspad. Ons leven verloopt nu eenmaal niet rechtlijnig. Er zitten wel eens kronkels doorheen verweven.

‘Prana’ is een Sanskriet woord en betekent ‘vitale levensenergie’. Het is de levensenergie die je nodig hebt om te kunnen bestaan. Door zoveel mogelijk blokkades in het lichaam te verwijderen kan Prana beter door je lichaam stromen. Hoe minder blokkades en hoe meer Prana, hoe vitaler, sterker en gezonder je bent.

Pure Prana dat is dus wat jij en ik zijn : Puur – Zuiver – Stralend – Een met alles en iedereen oftewel LIEFDE

Pure Prana by Pascale A choice for Health and Happiness

Pure Prana by Pascale A community of Unity, where you matter.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s