Betekenis

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid. Een lotusbloem kan heel lang bloeien dus staat zo ook symbool voor ons Leven.  Ondanks dat de lotusbloem in moerasachtige wateren groeit blijven er nooit water of modder aan haar blaadjes hangen, dit noemen ze het  ‘lotuseffect’. Ze leeft in het licht maar met haar wortels in het duister. Dit staat symbool voor menselijke transformatie waarbij het duister symbool staat voor het verleden. Dat de wortels in het duister staan betekend dat ons verleden er altijd zal zijn maar het contrast met de puurheid van de bloem die boven het water is geeft aan dat wij ondanks of  juist door ons verleden ons kunnen transformeren en ons zo kunnen verbinden met het universum.  Er is altijd de mogelijkheid op een nieuw begin, nieuwe kansen.

Wanneer we aan gezondheid en welzijn denken, denken we vaak alleen aan ons fysieke lichaam wat in goede conditie moet zijn. De Yoga levensfilosofie en ook andere filosofieën leren ons dat er meer dimensies zijn waar we ons ook op moeten richten om in balans te zijn.

Ons spirituele lichaam, ons Bewustzijn wordt heel vaak vergeten in onze drukke levens. Ik heb het dan over de noodzaak van “Daily Feeding our Soul” waarmee ik bedoel doe ook dingen die je hart en ziel voeden. Onze diepste honger is een honger naar een betekenisvol en gelukkig leven. Onze Ziel of hoe jij het ook wil benoemen,  je InnerBeing,  je essentie,  de IK BEN dient ook gevoed te worden, dit betekend om hier ook dagelijks  bewust tijd voor vrij te maken door bv. meditatie, lichaamswerk, ademwerk….

Wanneer ons fysieke lichaam gespannen is, is er minder ruimte om soepel en diep adem te halen. De ademhaling is hierdoor onrustig waardoor ons mentale lichaam onrustig is.

Het figuurtje in het midden staat symbool voor onszelf. Wij staan in het midden omdat we allemaal de allerbelangrijkste persoon in ons leven horen te zijn. Indien we niet goed voor onszelf zijn kunnen we niet goed voor een andere persoon of ander wezen zijn. Het staat ook voor het non-duale, meegaan met de flow. We nemen deel aan het leven en de natuur en gaan mee met de stroom en niet tegen de aard der dingen in.  De armen geven de kronkeling weer die symbool staat voor ons levenspad. Ons leven verloopt nu eenmaal niet rechtlijnig. Er zitten wel eens kronkels doorheen verweven.

‘Prana’ is een Sanskriet woord en betekent ‘vitale levensenergie’. Het is deze levensenergie die je nodig hebt om te kunnen bestaan. Door zoveel mogelijk blokkades in het lichaam te verwijderen kan Prana beter door je lichaam stromen. Hoe minder blokkades , hoe meer Prana, hoe vitaler, sterker, gezonder en gelukkiger je bent.

Pure Prana dat is dus wat jij en ik zijn : Puur – Zuiver – Stralend – Energie – Een met alles en iedereen oftewel anders gezegd LIEFDE

Pure Prana by Pascale
It’s okay to be ourself because we are worth it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s