Mijn verhaal

het verhaal achter La Diosa FeelGood Company – Pure Prana by Pascale

Ik ben Pascale Marijnissen, een veertiger en trotse mama van een geweldige tienerzoon Mika.

Ikzelf heb jarenlang een haat-liefde verhouding gehad met eten dewelke ik vanaf mijn kindertijd opgebouwd had na o.a. het vroegtijdig overlijden van mijn beide ouders. (Ik was 7 en 15 jaar) Door deze verliezen ben ik mijn verdriet, onzekerheid letterlijk gaan opvullen met eten. Een mens wil van nature dingen oplossen niet waar? Ik heb hierdoor alle denkbare eetstoornissen de revue zien passeren dus ik mag me dan ook wel een ervaringsdeskundige noemen op dit gebied. Ik heb zoals ik altijd zeg drie versies Pascale’s gekend : de dikkere – de te magere – en de gewone….

Ik heb verder met alle denkbare diëten, kuren, pillen, zelfs operaties geëxperimenteerd en kwam telkens tot dezelfde conclusie = diëten en co. werken niet. Nee ze maken alles alleen maar erger en je gaat er fysiek en mentaal ook enkel maar op achteruit. Mijn lichaam zat letterlijk vast, blokkeerde, niets werkte meer zoals het hoorde. Ik had enorme opstoten van oedeem, last van hyperglycemie gevolgd door een hypoglycemie, Nierfalen fase 3, hartkloppingen, leverproblemen, intoleranties…..Achteraf gezien heeft mijn lichaam al jarenlang kleine signalen gestuurd dewelke ik maar niet wilde zien. Na vele doktersonderzoeken , ziekenhuisopnames, weliswaar zonder enig resultaat, bleef ik toch doorzoeken. Melanoom & teratoom verwijdering in 2009, gescheiden in 2010 daarbovenop een acute ziekenhuisopname in 2011 en met als hekkensluiter een auto ongeval in 2012 waar ik letterlijk even vastzat en waar ik ook wonderbaarlijk heelhuids ben uitgekomen.  Ik wist vanaf dat moment dat er echt iets meer moest zijn. Ik was voorheen en eigenlijk al sinds ik klein was al wel geïnteresseerd, nieuwsgierig en een beetje bezig met spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling maar sinds het ongeval is dit enkel nog maar in een stroomversnelling gegaan. Mijn zoektocht naar een verbeterde gezondheid en welzijn was toen echt begonnen. Ik kwam zo tot de conclusie dat ik na het overlijden van mijn ouders ik mezelf wijsgemaakt had dat ik niet goed genoeg was, ik niks waard was en ik compenseerde deze zelfafwijzing met eten en zo ontstond er bij mij stillaan een destructieve relatie met eten en met mezelf want dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ontdekte manieren om mijn zelfwaardering terug te vinden en herstelde zo beetje bij beetje de relatie met mezelf. Naarmate de relatie met mezelf in positieve zin veranderde zo veranderde ook de relatie bij mij met voeding en kreeg ik zo beetje bij beetje ook mijn gezondheid en welzijn terug.

Ikzelf kamp meer bepaald met Hyperinsulinemie. Door mijn leefstijl te veranderen begrijp ik nu als geen ander wat het belang hiervan is en welk het effect hiervan is op ons lichaam zowel fysiek als mentaal.

Op gebied van voeding miste ik destijds toch wel brood, omdat het lekker is en omdat het ook gemakkelijk is. Het koolhydraatbeperkte brood wat toen op de markt was voldeed niet aan mijn vraag omdat de gluten die hier nog inzaten bij mij toch nog een nefast effect hadden. Dit komt door de exorfines die bij iemand zoals ik met hyperinsulinemie een craving kan triggeren, een craving naar koolhydraten dus zo dan ook weer hoge insulinelevels en hoge bloedglucoselevels…Zo ben ik toen in mijn eigen keuken beginnen experimenteren op zoek naar alternatieven voor mezelf. Mijn passie begon meer en meer te groeien en ik heb toen ook eind 2014 een punt gezet achter mijn wellnesszaak La Diosa die ik toen 16 jaar geleid had. Tot op de dag van vandaag heb ik hier nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben nu op een ander gebied nog steeds met wellness bezig, nu is het meer een totale wellness.

Ik ging op zoek naar een bakker met wie ik mijn nieuwe concept samen zou kunnen gaan uitwerken maar dit liep niet zoals ik gedacht had. Ik ben me dan zelf maar gaan omscholen tot bakker. In de zomer van 2015 kon ik me dan ook een bakker(in) noemen. Grappig achteraf gezien, want mijn vader was van opleiding ook bakker en dat was me helemaal ontgaan….

Ik had mijn voormalig schoonheidsinstituut omgetoverd tot een bakkersatelier en hier begon ik lokaal voor mensen te bakken. Al gauw merkte ik dat ik vroeg of laat het toch anders zou moeten gaan aanpakken want alles in mijn eentje doen zou niet haalbaar blijven….In het najaar van dat jaar ging ik dan ook naar mijn allereerste bakkersbeurs Broodway in Kortrijk. Mijn oog viel daar op 1 bepaalde beursstand die helemaal gevuld was met broodjes, koffiekoeken etc.. net datgene wat ik niet mocht hebben maar iets in mij zei dat ik hier toch moest zijn. Na een fijn gesprek aldaar werd ik een paar dagen nadien opgebeld door de grondlegger van het bedrijf waar ik gepasseerd was op de beurs. Robert Huygh van Diversifoods nodigde me dan ook uit voor een gesprek. Aldaar aangekomen op de dag van onze meeting stond ik bij onze eerste kennismaking als het ware aan de grond genageld….Het was alsof ik een reflectie van mijn eigen vader zag. Die knik in zijn gang, het postuur, ….. en de klik was er ook meteen. Het voelde goed. Het testen kon beginnen en dit was spannend want daar iets bakken of in mijn kleine ateliertje, dat is een wereld van verschil….Zo heb ik mijn allereerste productie gedraaid in de zomer van 2016. Ik weet het nog goed. 2 grote pallets met bolletjes, bijna 12000 stuks. In zakjes, in doosjes ben ik deze gaan uitleveren aan plaatselijke restaurants, bakkers, particulieren. Ik hoor het Robert nog zeggen : Pascaleke het is een monnikenwerk de eerste jaren maar geduld wordt beloond…tot de dag van vandaag ben ik Robert nog altijd dankbaar voor zijn geloof in mij en dat hij als een soort mentor gefungeerd heeft op momenten dat ik die nodig had.

La Diosa FeelGood Company en Pure Prana by Pascale zijn met mijn eigen reis als basis ontstaan en het is mijn passie om FeelGood producten en FeelGood momenten te creëren voor mensen zodat eten een fijne belevenis kan zijn. Ons goed voelen, vreugdevol zijn is de ware essentie van ons zijn en de dingen die we elke dag doen doen we met het geloof omdat we denken dat we ons hierbij beter voelen. Eten, met eten bezig zijn, een groot gedeelte van onze dag besteden we toch wel aan het onderwerp voeding.  En is het niet belangrijk dat iets waar we meermaals per dag mee bezig zijn dat we hier een gezonde relatie mee hebben? Jammer genoeg is dit voor veel mensen de dag van vandaag niet zo. Dit kan zich o.a. uiten in de vorm van een intolerantie, allergie, medische aandoening, eetproblematiek, bepaald dieet dat men nastreeft. Kortom iedereen heeft een relatie met voeding. En het is ofwel een mooie of een meer dramatische. Mijn jarenlange destructieve relatie met mezelf en voeding heeft geresulteerd in een reeks eetstoornissen, hyperinsulinemie, nierfalen, darmproblemen, allemaal symptomen waarvan de oorzaak destijds nooit van werd aangepakt. 

Wat is mijn doel, mijn bijdrage die ik wil leveren aan onze wereld? Enerzijds wil ik gezonde, pure, eerlijke producten ter beschikking stellen die de balans binnen in ons behouden. Anderzijds wil ik mijn kennis, ervaringen, wijsheid delen om zo mogelijks ook anderen te inspireren, mensen terug laten herinneren dat ze wel goed genoeg, compleet zijn. Hoe absurd is het dat we bang zijn geworden voor iets dat we dagelijks nodig hebben om te functioneren. Mijn missie en passie is het om mensen van die angst terug op weg te helpen naar een vertrouwen.

Pure Prana = Pure, zuivere LevensEnergie = dat is wat jij en ik zijn…

Als ik nu terugkijk op de afgelopen jaren die ook echt nog wel de nodige ups-and-downs hebben gekend kan ik zeggen dat ik trots op mezelf ben en dat ik nog elke dag met veel plezier uit mijn bedje kom om aan mijn dag te beginnen. Ik heb nog veel ideeën in de pijplijn zitten die ik nog heel graag aan de wereld wil laten zien. Mensen gelukkig maken maakt mij ook gelukkig en op mijn manier de wereld mee gezonder en gelukkiger maken is een mooie missie.

Xox Pascale

Miss Pure Prana