The story behind…..

het verhaal achter La Diosa FeelGood Company – Pure Prana by Pascale

Ik ben Pascale Marijnissen, een veertiger en trotse mama van een geweldige tienerzoon Mika.

Ikzelf heb jarenlang een haat-liefde verhouding gehad met eten dewelke ik vanaf mijn kindertijd opgebouwd had na o.a. het vroegtijdig overlijden van mijn beide ouders. (Ik was 7 en 15 jaar) Door deze verliezen ben ik mijn verdriet, onzekerheid letterlijk gaan opvullen met eten. Een mens wil van nature dingen oplossen niet waar? Ik heb hierdoor alle denkbare eetstoornissen de revue zien passeren dus ik mag me dan ook wel een ervaringsdeskundige noemen op dit gebied. Ik heb zoals ik altijd zeg drie versies Pascale’s gekend : de dikkere – de te magere – en de normale….

Ik heb verder met alle denkbare diëten, kuren, pillen, zelfs operaties geëxperimenteerd en kwam telkens tot dezelfde conclusie = diëten en co. werken niet. Nee het maakt alles alleen maar erger en je gaat er mentaal ook enkel maar op achteruit. Gescheiden in 2010, een acute ziekenhuisopname in 2011 en met een auto ongeval in 2012 ,waar ik wonderbaarlijk uitgekomen ben, kwam er een keerpunt dat het genoeg geweest was. Mijn lichaam zat letterlijk vast, blokkeerde. Niks werkte meer zoals het hoorde. Ik had enorme opstoten van oedeem (een echt Michelin poppetje), last van hyperglycemie gevolgd door een hypoglycemie, Nierfalen fase 3, hartkloppingen, leverproblemen…..Achteraf gezien heeft mijn lichaam al jarenlang kleine signalen gestuurd dewelke ik maar niet wilde zien. Na vele doktersonderzoeken , ziekenhuisopnames, weliswaar zonder enig resultaat, raakte ik meer en meer ontmoedigd. Er klopte gewoon iets niet maar een stemmetje in mij bleef me zeggen om niet op te geven en door te blijven zoeken. Ondanks dat de dokters me vertelden dat er niets was, volhardend zoals ik dan weer wel was ging ik zelf dan maar op onderzoek en begon ik me meer en meer te verdiepen in gezonde voeding, leefstijl , mindset , ja ik, (wie had dat gedacht).. en ontdekte het belang en effect van gezonde voeding en een gezonde leefstijl op ons lichaam.

In mijn research kwam ik in contact met onderzoeken van o.a. wetenschapper Dominique D’Agostino, Dr. Jason Fung, Dr. Robert Lustig, Bruce Lipton, Joe Dispenza en nog vele anderen…Ikzelf kamp meer bepaald met Hyperinsulinemie. Hun lezingen, seminars, boeken inspireerden mij en mijn zoektocht naar heling was begonnen.

Door mijn manier van eten van leven en van denken te veranderen begrijp ik nu als geen ander wat het belang is van gezonde voeding , een gezonde leefstijl en het effect hiervan op ons lichaam.

Op gebied van voeding miste ik destijds toch wel Brood, omdat het lekker is en omdat het ook gemakkelijk is. Het koolhydraatarme brood wat toen op de markt was voldeed niet aan mijn vraag omdat de gluten die hier nog inzaten bij mij toch nog een nefast effect hadden. Dit komt door de exorfines die bij iemand zoals ik met hyperinsulinemie een craving kan triggeren, een craving naar koolhydraten dus dan ook hoge insulinelevels…Zo ben ik toen in mijn eigen keuken beginnen experimenteren op zoek naar alternatieven voor mezelf. Mijn passie begon meer en meer te groeien en ik heb toen ook eind 2014 een punt gezet achter mijn wellnesszaak  La Diosa die ik toen 16 jaar geleid had. Tot op de dag van vandaag heb ik hier nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben nu op een ander gebied nog steeds met wellness bezig, nu is het een totale wellness.

Ik ging op zoek naar een bakker met wie ik mijn nieuwe concept samen zou kunnen gaan uitwerken maar dit liep niet zoals ik gedacht had. Ik ben dan zelf maar mezelf gaan omscholen tot bakker. In de zomer van 2015 kon ik me dan ook een bakker(in) noemen. Grappig achteraf gezien, want mijn vader was van opleiding ook bakker en dat was me helemaal ontgaan….

Ik had mijn voormalig schoonheidsinstituut omgetoverd tot een bakkersatelier en hier begon ik lokaal voor mensen te bakken. Al gauw merkte ik dat ik vroeg of laat het toch anders zou moeten gaan aanpakken want alles in mijn eentje doen zou niet haalbaar blijven….In het najaar van dat jaar ging ik dan ook naar mijn allereerste bakkersbeurs Broodway in Kortrijk. Mijn oog viel daar op 1 bepaalde beursstand die helemaal gevuld was met broodjes, koffiekoeken etc.. net datgene wat ik niet mocht hebben maar iets in mij zei dat ik hier toch moest zijn. Na een fijn gesprek aldaar werd ik een paar dagen nadien opgebeld door de grondlegger van het bedrijf waar ik gepasseerd was op de beurs. Robert Huygh van Diversifoods nodigde me dan ook uit voor een gesprek. Aldaar aangekomen op de dag van onze meeting stond ik bij onze eerste kennismaking als het ware aan de grond genageld….Het was alsof ik een reflectie van mijn eigen vader zag. Die knik in zijn gang, het postuur, ….. en de klik was er ook meteen. Het voelde goed. Het testen kon beginnen en dit was spannend want daar iets bakken of in mijn kleine ateliertje, dat is een wereld van verschil….Zo heb ik mijn allereerste productie gedraaid in de zomer van 2016. Ik weet het nog goed. 2 grote pallets met broodjes, bijna 12000 stuks. In zakjes, in doosjes ben ik deze gaan uitleveren aan plaatselijke restaurants, bakkers, particulieren. Ik hoor het Robert nog zeggen : Pascaleke het is een monnikenwerk de eerste jaren maar geduld wordt beloond…tot de dag van vandaag ben ik Robert nog altijd dankbaar voor zijn geloof in mij en dat hij als een soort mentor gefungeerd heeft op momenten dat ik die nodig had.

Pure Prana by Pascale is met mijn eigen reis als basis ontstaan en het is mijn passie om FeelGood producten en momenten te creëren voor veel mensen zodat eten weer een fijne belevenis kan zijn. Ons goed voelen is de ware essentie van ons zijn en de dingen die we elke dag doen doen we met de intentie omdat we denken dat we ons hierbij beter voelen. Eten, met eten bezig zijn, een groot gedeelte van onze dag besteden we toch wel aan het onderwerp voeding.  En is het niet belangrijk dat iets waar we meermaals per dag mee bezig zijn dat we hier een gezonde relatie mee hebben? Ik dacht het wel….Jammer genoeg is dit voor veel mensen de dag van vandaag niet zo. Dit kan te maken hebben met een allergie, intolerantie, een medische aandoening, een eetproblematiek, een bepaald dieet dat men volgt of een bewuste keuze,  Kortom iedereen heeft wel een story met betrekking tot Food.

Pure Prana omvat gezonde producten die zo goed als door iedereen gegeten kunnen worden. Het Pure Prana broodje is een lekker, gezond , veilig alternatief voor het traditionele hedendaagse brood wat hoog is in koolhydraten en gluten bevat. Het Pure Prana brood is koolhydraatarm – glutenvrij – lactosevrij – gistvrij zonder toegevoegde suikers en erg vezelrijk.

Het is een 1 voor bijna alle allergenen oplossing.

Anderzijds wil ik met mijn verhaal mensen inspireren, informeren. Mijn way of life delen. Een community of Unity vormen waar iedereen gelijkwaardig is. Veel mensen lopen ergens tegen aan maar weten niet tegen wat. Het is nog te vaak zo dat zolang je geen “label “hebt gekregen van een arts of specialist je nergens terecht kunt. Ik heb dit zelf meermaals ondervonden. Vandaar dat ik vooral ook voor deze groep mensen een inspiratiebron wil zijn. Zoals Hippocrates de grondlegger van de medici het al zei : “Let food be thy medicine and medicine be thy food”

Als ik nu terugkijk op de afgelopen jaren die ook echt nog wel de nodige ups-and-downs hebben gekend kan ik zeggen dat ik trots op mezelf ben en dat ik nog elke dag met veel plezier uit mijn bedje kom om aan mijn dag te beginnen. Ik heb nog veel ideeën in de pijplijn zitten die ik nog heel graag aan de wereld wil laten zien. Mensen gelukkig maken maakt mij ook gelukkig.

Xox Pascale

Miss Pure Prana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s